dental-help.net

Switch to desktop

Защо трябва да почистваме езика?

Pochistvane na ezik malkaРедовното миене на зъбите не е достатъчно, за да поддържате добра орална хигиена. Хората са знаели, че трябва да почистват езика си още от древни времена. Тогава те използвали за тази цел шишарки от кипарис. Този метод бил един от първите начини за почистване на езика, но и с голяма ефективност.

Последно обновена на Петък, 09 Октомври 2015 18:36

Посещения: 2059

Прочети още: Защо трябва да почистваме езика?

Как да се предпазим от кариес? Нови тенденции

elektricheska chetka za zabiЗнаете ли, че най-новите методи за борба с кариеса включват терапия с озон. Той неутрализира кариозните огнища.
С помощта на лазер се постига спиране процесите на гниене и развитие на болестотворни бактерии, както и предпазва от появата на повторен кариес. Това обаче далеч не е всичко, с което ни изненадват наука и дентална медицина.
След направени проучвания става ясно, че 60-90% от възрастните хора страдат от болести ...

Последно обновена на Неделя, 19 Юли 2015 00:47

Посещения: 1592

Прочети още: Как да се предпазим от кариес? Нови тенденции

Как да поддържаме четката си за зъби

kak da poddarjame chetkata si za zabiВсеки, уважаващ себе си човек, който иска да има здрави и хубави зъби, използва най различни продукти като: паста за зъби, анти бактериална вода за уста, конец за зъби, дъвки. Всички ние, приемаме четката за зъби като инструмент, който ни помага да почистим зъбите си. А дали се грижим и почистваме нашата четка за зъби? Четката за зъби е причина за много орал ни заболявания, тя е дом на колонии от микроби и бактерии.

Последно обновена на Сряда, 05 Септември 2012 14:50

Посещения: 7463

Прочети още: Как да поддържаме четката си за зъби

Има ли връзка между появата на Гингивит и носенето на Брекети

breketi beli

Много хора страдащи от заболяване на венците наречен Гингвинит, се чудят дали има връзка между брекетите които носят и възпалението на венците им. Наистина има силна връзка между възпалението на венците и хигиената на устната кухина. Първото нещо което трябва да  се направи при възпаление на венците, е да посетите вашия стоматолог. Той ще прецени възпалението и ще почисти плаката и зъбния камък

Последно обновена на Петък, 19 Октомври 2012 12:08

Посещения: 4626

Прочети още: Има ли връзка между появата на Гингивит и носенето на Брекети

Грижа за фасетите

faseta 2За да запазите блясъка и красотата на  вашите фасети, трябва да знаете, как да се грижите правилно за тях. Хората, които са избрали да си поставят фасети, трябва да имат едно на ум, за да запазят безупречния им вид по-дълго. На първо място е поддържането на добра устна хигиена и избягването на някой напитки, които могат да оцветят фасетите и останалите зъби. Лошата хигиена на устната кухина, има следните последствия.

Последно обновена на Понеделник, 03 Септември 2012 11:13

Посещения: 4130

Прочети още: Грижа за фасетите

Кога трябва да сменим четката си за зъби

Кога трябва да сменим четката си за зъбиГоляма част от хората, не мият своите зъби правилно, а тези, които го правят, забравят да подменят своята четка, с месеци наред. Четката за зъби, задържа в своите косъмчета, хранителни частици, които вече са били в устата ви. Препоръчително, е да смените вашата четка за зъби, когато нейните косъмчета, се наклонят леко. Четка с наклонени косъмчета, не може да почисти вашите зъби правилно, и хранителните частици, остават по пукнатините на вашите зъби.

Последно обновена на Сряда, 20 Юни 2012 16:59

Посещения: 4932

Прочети още: Кога трябва да сменим четката си за зъби

Copyright by dental-help.net 2012. All rights reserved.

Top Desktop version